nuynuri abidin

a telco employee by day / at night pretend to be a dj / addicted to manga, anime, soccer / reading books and traveling / writing codes and taking photos / very happy finally visited Kyoto :)

All articles by nuy

 

How To Upgrade Your Huawei P9+ to EMUI 5 (Nougat)

This post is intended for Huawei P9/P9+ owners out there who wont give a shit anymore to Huawei for their incapability of delivering proper Android update for their own products. This method might also applicable for another Huawei smartphone series.

Big thanks for TeamMT for dedicating their time to make Hw Firmware Finder app and also people in xda-developer forum.[...] Read the full article

 

MiniMix – Wikusama Cup 2016

Mini Mix I made during Wikusama Cup 2016 week #2  

Rainy Days in Hong Kong through an iPhone 6

So, I flew to Hong Kong couple weeks ago to do some work. For me, Hong Kong is boring since there are only bricks, buildings, shopping, density, crowded, not so nice weather (for me).

Nevertheless, there are things which make Hong Kong keep interesting. It’s density, crowded people are nice subject for street photography.[...] Read the full article

 

Lean On vs Jindh Mahi

Walau ga segitu cocok dengan vocal ceweknya, tapi saya suka cover song/mashup ini. Felt more hindi dari lalu aslinya yang emang ada unsur-unsur India-nya :)[...] Read the full article

 

Met Tahun Baru & Met Ulang Tahun IPv6

Januari 20 tahun lalu, sebuah inisiasi pembaruan sistem IP diluncurkan dikenal sebagai IP versi 6 (IPv6). IPv6 ini jauh lebih mau dibandingkan dengan IPv4 yang secara defacto saat ini digunakan oleh semua orang, semua perangkat. Mengingat perkataan salah seorang dosen saya dulu serta trainer datacomm, metaforanya dengan menggunakan IPv6 setiap butir pasir di bumi ini bisa punya alamat IP masing-masing.[...] Read the full article

 

Sun is Shining and So Are You

Thanks to Axwell & Ingrosso for closing their set with my fave track at #DWP15 day #1[...] Read the full article

 

Selamat datang di iPhone & iPad, Mozilla Firefox

ffx-ios-fin2 Penantian panjang itu akhirnya berakhir. Mozilla akhirnya secara resmi merilis browser Firefox 1.2 untuk perangkat iOS yang meliputi iPhone, iPad serta iPod Touch secara global. Versi pertama dirilis sekitar bulan September 2015, tapi saat itu hanya untuk AppStore New Zealand saja. Yah, untuk test the market dulu lah. ffx-ios-4324 Fitur-fitur Firefox iOS kurang lebih sama seperti yang di desktop.[...] Read the full article  

Hackathon Merdeka 2.0 – Toba #2

Laguboti, 25 Oktober 2015

Hackathon Merdeka day #2 wilatyah Toba di IT Del – Tobasa. Peserta masih antusias, belum ada yang “gugur”, bahkan ada tim yang malah ga bobo sama sekali. Salut.

Yang saya pelajari dari sekian tahun ngoprek entah itu o/s, db, code, mixing lagu dll adalah jagalah kesehatan.  Your spirit, your mind might getting younger but not your body.[...] Read the full article

 

Hackathon Merdeka 2.0 – Toba #1

Laguboti, 24 Oktober 2015

2 hari ini saya mendapatkan kesempatan untuk kembali berkunjung ke Danau Toba. Bukan buat liburan kok. Kali ini saya dan Fay mendapat kehormatan untuk menjadi bagian kecil dari kegiatan Hackathon Merdeka 2.0 untuk wilayah Toba yang diadakan di kampus keren Institut Teknologi Del.

 

sumber: www.del.ac.id

sumber: www.del.ac.id

Asli kampus ini keren, bangunan-bangunannya yang eksotik, lapangan hijau nan rapi dan luas dan pemandangan spektakuler langsung ke arah danau toba dan pulau Samosir.[...] Read the full article

 

Mozilla Webmaker Party – Jakarta 2015

Trying to re-create the tracks I’ve played at Mozilla Webmaker Party at Jakarta last September. The sound system in the Artotel is not so good as expected, but i hope everybody enjoy the night :)

 [...] Read the full article

 

[Traveling] Malang – Pasar Burung Splindid

#wikufest4 - Photowalk Berikut ini adalah cerita singkat soal photowalk dadakan bersama beberapa adik kelas sehari setelah #Wikufest4. Namanya dadakan ya ga ada persiapan jelas. Cuaca yang ga bersahabat bikin pencahayaan jadi susah juga. Tapi kita cukup menghasilkan beberapa foto yang menurut kita OK kok. Ga masalah mo pake DSLR, mirrorless cam, pocket cam, bahkan ponsel sekalipun :)  

#Wikufest4 2015 – a Week After

wikufest4_xt1_20150131170107_8806-640

Entah kenapa sepi banget. Hasil googling sejak tanggal 2 Februari hingga sekarang cuman ada postingan blog-nya Kelimutu. Selebihnya ga ada lagi...  

#WikuFest4 – 2015 After Party

SMK Telkom Malang

Ga berasa akhir Januari 2015 sudah menjelang dan seperti biasa perhelatan tahunan Wikusama Festival (Wikufest) dilangsungkan di kampus Telkom School Malang.

Apa sih Wikufest itu?

Wikufest adalah kegiatan sharing session yang diadakan oleh alumni Telkom School Malang untuk adik-adik yang masih bersekolah di Telkom School Malang. Ke depannya sih ga menutup kemungkinan pesertanya bisa dari luar kampus Telkom School Malang.[...] Read the full article

 

[traveling] Assalamualaikum Beijing

XNUY8566

Assalamualaikum Beijing :)

Bukan bukan, ini bukan judul film yang itu kok. Saya belum nonton filmnya apalagi baca bukunya.

Terakhir saya menginjakkan kaki di ibukota China ini sekitar tahun 2007-2008. Dan alhamdulillah, mengawali tahun 2015 ini saya berkesempatan berkunjung kembali ke sini. Well, bukan berkunjung sih tepatnya karena ini bagian dari urusan kantor bertemu dengan kolega dari China Unicom dan China Mobile.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 31 – Happy NuyYear 2015

Clap your hand

Clap your hand

Sing the song and jump with me!

happy-nuyyear

Happy new year 2015 everybody :)[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 30 – Motorist Mental

lgg2_20141230_105937

Ah shut up and i don’t give a damn with bunch of reasons you always arguing.

You guys are having mental problem and there’s only empty shell inside those helmets.

I was in the very left of the line, and yet there are still these morons in my left *speechless*. They’re blocking the road, so any vehicle will have difficulties to turn left and then they will start honking.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 29 – LG G2 (D802)

LG G2 (D802)

I have … well had iPhone5, have LG G2 and the bottom of the list a Firefox OS Flame phone.

I used to think that my iPhone5 was the only best investment i’ve made in smartphone. In term of apps, i think so. I prefer the user experience in iOS instead of Android.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 28 – #Room41

room41-XNUY8325

#Room41 is the room name in City Plaza 11th floor where I’m working. It’s a fun room, but sometimes can be troublesome when some bloody smokers start smoking inside.

They’re too dumb and stupid to obey the rule and care about the health of the other people inside. Typical smokers.

And I can say that my corner is the nicest place in the floor :) Some colleague sometimes compare my room with a kindergarten class (because i have set of colour pen – toys – etc) , sometimes it can be a lounge also and mostly is a hackerspace :P

The drawing above made by Tata.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 27 – Path Random

i-was-once-have-path-account-800px

Many of my (Indonesian) friends asking me about Path many times. Including my closest friends like Cahyo or Fay.

See, I was once a Path user also guys. I’ve told you. But I’ve killed my account.

No, not because Bakrie group having a large cut of shares in there like Cahyo said.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 26 – Boxing Day

XT1F8739

Long before, i knew Boxing day only as a day after Christmas (which is 26 December) where English Premier League teams should play a match. After extending my reading hobby to browser around wikipedia, it turns out to be the day (in commonwealth countries) when you open your Christmas present/gifts.

Since I’m a moslem, i think i will still use boxing day term as the time to watch my EPL team playing and perhaps opening my birthday gifts :P

Oh, thank you so much, guys :)

I’ll take the dark chocolate, you can have the other two \^_^/

[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 25 – NARU Tracklist

danbo-avb-xt1f8743-2

25 December,

Happy birthday to one of my fave DJ and producers, Armin van Buuren.

Ternyata kena tegor Soundcloud karena saya menggunakan lagu Gravity-nya Blasterjaxx sementara saya lom punya copyright-nya dari Spinnin’ Record. Jadi postingan dibawah termasuk mixsetnya terpaksa di-offline-kan dulu :)

—–

Hari ini standby NARU di kantor, 2 shift langsung.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 23 – Red

DCIM100GOPRO
It's not my fave colour actually.
But I end up having things in red :P
 
   

[#31DaysOfDecember] 22 – Happy Mother’s Day

google_doodle_motherday_id

 

22 December is celebrated as Mother’s Day in Indonesia. In many countries, the date is changed to fit each country’s culture, tradition, custom or existing holidays.

Today, mothers-mothers to be-mothers wanna be in City Plaza are celebrating it with this photo session :)

Happy Mother’s Day

#gallery-17 { margin: auto; } #gallery-17 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-17 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-17 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */ #selfie #Wefie


what?[...] Read the full article  

[#31DaysOfDecember] 21 – For Sale

x100s_20141127075958_7634_xt1
Plan to sell these gadgets.

All in good conditions and complete set with box etc, better check your self :) You can email me at nuri dot abidin at gmail dot com or Line-me/mention me in twitter @nurikidy
   

[#31DaysOfDecember] 20 – Happy Decy

ultahdecy_20141220213318

What is happiness?
It could be something complex but also something pretty simple.

In my case, seeing and furthermore helping people around you -your friends, your family, your loved ones- to be happy. See those smile, laughter and expressions that cant be described on their face :)

Being in a place they’ve dreamed to be,  jumping around with their fave artist or having simple dinner with a little surprise.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 19 – Haagen-Dazs Tragedy

danbo_XT1F7358

It is raining very hard here in Jakarta.
Practically cannot go home unless i want to be completely soaking wet riding motorcycle -_-

Friday night + rain = traffic hell.
But Danbo always can make you smile :)

 

[#31DaysOfDecember] 18 – Kompor Budaya

20141218_itjoss_xt1_8335 copy

Tanggal 18 Desember kemarin adalah kick off inisiatif Kompor Budaya untuk direktorat IT. Mengambil tema IT JOSS (Jumat Obrolan Sore Santai) -eh? kenapa hari Kamis yah jadinya?- dan bertempat di City Plaza, kami coba berkumpul untuk membuat sedikit kehebohan sekaligus break lah dari kesibukan rutinitas yang ada.

Hey, we deserve to have some fun… more often :)

Berikut ini beberapa foto yang sempat saya sambil selama acara.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 17 – Sunset

Seharian ini meeting dan diskusi di ruangan bos. Ruangan ini pemandangannya lumayan bagus kalo menjelang malam. Menjelang maghrib dapat foto seperti ini pake LG G2 :)

Processed with VSCOcam with p4 preset

Now let’s have some old beats :) Jangan lupa tanggal 18 Januari nanti mereka manggung di Jakarta lho :)

[...] Read the full article

 

[#31DaysofDecember] 16 – Yellow

paris_x100s_20140919195017_6938

During my travel, I’ve seen colours in many shapes.

And this post is all ab out Yellow

 

paris_x100s_20140914205833_6025

 I’ve rarely seen this Orange Fanta. Glad to have one in Paris :)

paris_x100s_20140915190215_6283

paris_x100s_20140916175811_6495sydney_20141108102713_7377_xt1

Mailbox in Paris vs Sydney

sydney_20141106163822_7267_xt1-2

 

 

[...] Read the full article

 

[#31DaysofDecember] 15 – Food

Sushi/Sashimi, one of my fave dishes :)

x100sushi_20140715185942__DSF5502 x100sushi_20140715190008__DSF5503-2Salmon Hana Ikura

x100sushi_20140715191327__DSF5505-2Tuna (Maguro) Sashimi

x100sushi_20140715191448__DSF5510-2Tako! one of my fave :) Ada yang mo nyobain tentakel gurita? :D

  x100sushi_20140715191551__DSF5515 Mekajiki (swordfish)
kalo chefnya jago, rasanya bakal kaya melon loh :)

Berbicara soal sushi, warung franchise sushi yang sering saya kunjungi adalah Sushi Tei Gandaria City.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 14 – Nobody To Love

Missed day-14 posting ontime due to #DWP14phoria :P

Speaking about #DWP14, i’d like to share with you a song which has been played by several DJs. Not being played as much as Calvin Harris’s or AvB’s Ping Pong but i do love this one.

Title is Nobody To Love performed by British duo, Sigma.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] 13 – #DWP14 Day 2

nurikidy_dwp14d2_20141213220443
N for NERVO
N for nurikidy
and it was a sky full of stars for me \^_^/

 

[#31DaysOfDecember] 12 – #DWP14 Day 1

DCIM100GOPRO

Today i’ve parted my self with my iPhone5 completely :)
No big deal, I’m just planning to sell it. Now i’m switching back using my LG G2, temporarily (planning to sell it also :P).

Anyway,
12th day of Desember is the first day of #DWP14 Djakarta Warehouse Project.
And my LG G2 is a perfect companion for that with it’s OIS lens and good capability of lowlight.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] Day 11 – Met Ulang Tahun Kakak Annisa :)

XT1F7442

Selamat Ulang Tahun, Kaka’ Annisa
one more candle to blow
one more wish to say
but a lot of fun to play
(just keep the office things out of the party :p)

makan-makannnnnnn, yayyyy

-Danbo \^_^/-

 

Danbo, i think you wrote it wrong… *rofl*[...] Read the full article

 

[#31DaysofDecember] Day 10 – Firefox OS Flame

XT1F7414

10th day of december, and 2014 is also 10th years of Firefox. Therefor this post will tell you a bit about Firefox OS, the mobile phone O/S from Mozilla.

I’m thinking of using FFx OS phone as my primary daily phone.
Am i nuts? FFx OS is entry level ‘smartphone’ that wont be match with my level now.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] Day 9 – Long Exposure

 

sydney_20141208172144_7132_xt1

Di hari ke-9 ini saya memilih topik soal “Long Exposure

Saya bisa dibilang cukup jarang ngambil foto long exposure, lebih karena masalah meluangkan waktu saja sih. Motret light panning di jalanan Jakarta sebenarnya asyik juga kok :)

Cita-cita saya adalah motret bintang, star trail dengan kumpulan bintang bima sakti.[...] Read the full article

 

Road to #DWP14

dwp14-bannder-transparent

Ga berasa #DWP2014 tinggal hitungan hari lagi. Belajar dari tahun kemarin yang mayan terganggu hujan, kali ini acaranya bakal dilaksanakan indoor selama 2 hari 12-13 Desember 2014.

Biyuh, ga kebayang deh tuh bakal uyel-uyelan kaya gimana :(

Anyway, sudahkah kalian menukarkan e-ticket voucher dengan gelang seperti punya si Danbo ini? Penukaran sudah bisa dilakukan mulai 8 – 11 Desember jam 11 siang sampe 9 malam di area Piazza Gandaria City yah. [...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] Day 8 – Shoes

IMG_5266

I still have my feet on the ground, I just wear better shoes.

– Oprah Winfrey

Ini sepatu harian saya, dah menemani saya klayapan ke 2 benua.

Kemana-mana defaultnya pake ini lah. Entah itu buat ngantor, nge-mall bahkan kondangan hehehehe.

Sayang banget waktu traveling ke Perancis serta ke Australia kemarin dia ga saya bawa.[...] Read the full article

 

[#31DaysOfDecember] Day 7 – Something RED

Strawberry in Louvre
Yayyyy, lucky number 7 :)
What you have in December 7? ...  

[#31DaysOfDecember] Day 6 – Animal

229659_10150187859091009_1647245_n

I’m good with cats, back in my childhood i was surrounded by cats. Sometimes my mom got upsets because suddenly too many cats at home and everything got messy :P Sorry, Mom.

I really want to have one as pet but then i choose not to. Just being realistic, leaving home at 6-7am and back at 10pm or more is bad for pets.[...] Read the full article

 

[#31DaysofDecember] Day 5 – Low Angle

IMG_5206_resized

This picture was taken using only my iPhone5 edited with Snapseed app.

Take a metro from Charles de Gaulle – Etoile and alight at Bier Hakeim. Right in the corner of Australian Embassy,  I saw the Iron Lady standing tall right there pointing to the sky.

Still amazed watching her from this close :)

[...] Read the full article

 

[#31DaysofDecember] Day 4 – Cloud

x100s_20141110085153_7592_xt1It’s raining season already in Indonesia, so most of the day the sky will be covered by cloud specially here in Jakarta. I don’t have any good cloud photos lately. Well it’s only dark cloud by i think there are some condition we can make nice photos of it. I’ll try to get take the picture later.[...] Read the full article

 

[#31DaysofDecember] Day 3 – Something Old

 

paris_x100s_20140916021932_6478

This old vintage typewriter belong to the owner of the apartment where I stayed during my last visit to Paris. She said that this is her family heritage dated back to World War I.

The AEG logo there stand for Allgemeine Elektricitäts Gesellschaft, this company was founded at 1883. And I think that typewriter it self was made between 1920-1930.[...] Read the full article

 

[#31DaysofDecember] Day 2 – Rain

x100s_20141124174418_7628_xt1

This is one of a series of photos I made for my last instagram post.

Weather in Jakarta is kind of suck, rain almost everyday now. This is the view behind my back…

 

Sometimes, i don’t like December[...] Read the full article

 

[#31DaysofDecember] Day #1, Self Portrait

sydney_20141210050603_7251_xt1

Hmmm, kadang ada satu titik di mana kamu ngerasa kering, kosong.
Your brain is kinda stuck there’s no idea come out
Your plans not working or maybe have no time to do the plans.
You feel like losing your sparks, the light is dimming out

Buat refreshing, saya coba mendisiplinkan diri deh untuk 31 hari ke depan.[...] Read the full article

 

Paris Kota Romantis

paris_xt1_20141019202946_6693

Paris kota romantis. Hmmmm…. tergantung sih. Tapi definisi romantis masing-masing orang kan beda. You’ll know when you’re there :)

Di Paris, hampir semua tempat bisa jadi romantis sih. Jalan-jalan sepanjang Champs Elysees sampe Louvre (romantis + gempor for some people :P), maen ke museum + taman, dansa di bantaran sungai, Eiffel hingga ngemper di jembatan pun bisa jadi romantis lho :)

Ngomongin soal jembatan -ini jembatan yang nyeberangin sungai yah- di Paris ga bisa dianggap hal sepele.[...] Read the full article

 

Paris Two Face Part #2

So you’ve seen some of the part of Paris. Now let me show you the other part of The City of Love. This part is in Bahasa Indonesia :P

Tahu ga kalo P di kata PARIS itu singkatan dari Pickpockets?

Yup, copet!

Ok, itu karangan saya doang. Tapi saya serius soal copet di sana.[...] Read the full article

 

Paris Two Face Part #1

Paris The City of Light, The City of Love, The Capital of Romance and Art. Nice, isn’t it? That’s the Sunny face of Paris :P

There are many things you can do in Paris. It’s a big city divide into 20 administrative districts (“arrondissements”). The number of the arrondissement is indicated by the last two digits in most Parisian postal codes (75001 up to 75020).[...] Read the full article

 

Perpanjangan Kartu kredit BCA, akhirnya…

Menyambung postingan saya di sini dan di sini

2014-09-29 11:47

Ditelpon HaloBCA 500888. Mbak Mega dari tim yang menangani twitter @HaloBCA menginfokan kalau kartu pengganti saya sudah ada di KCP Wisma Mulia. Yayyyyyyy, akhirnya. *Semoga bukan versi yang diblokir*.

Makasih Mbak Mega

2014-09-29 12:20

Datang ke KCP Wismul lagi ketemu dengan Mas Nicky, sekalian mo ganti keyBCA yang sudah tidak dapat digunakan lagi
Kartu Batman pengganti ada, nomornya beda.[...] Read the full article

 

Perpanjangan Kartu kredit BCA yang MAKIN Ga Jelas

Halo, postingan kali ini menyambung postingan sebelumnya mengenai betapa parahnya Card Center BCA serta kurirnya dalam mengurusi pengiriman kartu perpanjangan saya. Silakan baca di sini dulu untuk bagian awalnya

Sedikit flashback
2014-09-25 14:04

Ditelpon Mbak Khia, resepsionis kantor kalo ada kurir dari BCA yang ngantar kartu. Ajaib, setelah hampir 2 bulan + blogpost ini akhirnya kartu Batman pengganti ini saya terima juga, tinggal menunggu kartu tambahannya saja.[...] Read the full article