• General

    [Euro 2008] Germany 0 – 1 Spain

    Spain won the European Championship 1-0 over Germany. It is the first major title in 44 years.  Fernando Torres has end up German’s 12 years of racing for a title with nothing. Michael Ballack has became the runner up specialist …. again. The Liverpool’s striker has made 33 goals last season. He scored the winning goal for Spain on 33 minutes :P Germany with 3 Euro and 3 World Cups was no match for the Spaniards tonight. They’re just simply better, playing constantlt through out the tournament. I’m sad for that because I’m a GERMANY supporter :( Anyway, congratulation Spain. Torres, your great. Please help Liverpool to get better place…

  • General

    [Jim Geovedi] The Hacker has been compromised

    Tadinya mau dikasih title "The Eagle has Landed", tapi kok kayanya ga cocok dengan karakter yang bersangkutan. Hehehehehehehe. Hari ini seorang rekan, seorang IT security troublemaker, mengakhiri masa lajangnya. Menyunting sang wanita pujaan hatinya. Entah kebetulan atau emang diskenariokan seperti itu, today is also the groom’s birthday. So, To Jim Geovedi and Yolanda Fox   Warmest wishes to both of you, for all the happines your hearts can hold. Congratulation :) To Jim, met ultah ye, mok! :P

  • General

    Restore!

    21 June around 3pm Lost my wallet in basement 2 PIM2… lengkap dengan KTP, SIM, STNK, 2 Citibank, GFF, ATM Permata n beberapa barang lagi yang saya dah ga inget apa ajah :P Langsung buat surat pengaduan satpam setelah desperate bongkar2 mobile teman. Saya yakin banget tuh dopet pasti jatuh di dalam mobil atau disepanjang saya jalan dari mobil ke South Lobby entrance in basement 2 21 June, around 4pm (setelah desperate mencari, tracing back etc etc) Telpon Citibank Call Center buat nge-blok kartu kredit. Confirmed OK, kartu ganti akan segera dikirim Telpon Permata Bank Call Center untuk ngeblok ATM, confirmed OK plus info prosedur minta kartu ganti di cabang…

  • General

    Stress!!!

    Saya bingung antara mo ketawa, geleng kepala, mengernyitkan dahi atau trenyuh Banyak diantara kita pake gadget canggih2 tapi ternyata pada gaptek yah? Dan yang sangat disayangkan, banyak yg RTFM. Setiap produk pasti ada buku manual, bahkan SUDAH BERBAHASA INDONESIA, tapi pada MALES DIBACA. boro-boro deh, dibuka2 ajah dah untung deh tuh buku. Kalo ada apa2 karena "ketidaktahuan" (yg semestinya adalah kelalaian karena ga tahu akibat ga RTFM tadi), paling jago deh ngelesnya. Banyak diantara bangsa ini yang manja yah habbitnya. Semua yang udah jelas disediain, masih minta dihidangin di depan idung kita. Dan dah di depan idung pun, kadang kita masih ngeles karena ga merhatiin. Di comment box saya ada…

  • Technology

    Installing MySQL for Python on Mac OSX Leopard

    Yesterday, I have a sudden request from sysadmins group to make a web data presentation from their OVO data. I’ve already had some kind of template for the web apps using CodeIgniter based framework. The only “work” to do now is how to get, process and displaying the data from raw. It’s gonna be supplied via text file. So, I came up with an idea to use Python to do collection, conversion and inserting into database :P Ya ya ya, I actually I just wanna try to learn Python and use it in a production environment :D So, it’s gonna be my first Python application hehehehehe. My yukiyanagi (MB403LL/A MacBook)…