• General,  Overseas,  Travelling

    A Thousand Miles

    1000 miles is about1609.34km it’s just equal distance Jakarta – Malang Round trip I’ve crossed cities I’ve cross islands I’ve cross nations now I’m crossing continents And I still need you And I still miss you And now I wonder…. If I could fall Into the sky Do you think time Would pass us by ‘Cause you know I’d walk A thousand miles If I could Just see you… i dont have to wait till the night, right?

  • General,  Overseas,  Travelling

    Someone Like You

    Hmm, this song suddenly come up my mind i bet you’ve never heard this song but this is the “theme song” :) Someone Like you by The Summer Set Cause the little things don’t mean much to meMy girl, I’d cross the whole world for someone like youOh oh, no matter where I go, oh oh,My unpredictable girl, you’re impossible girl,You know that it’s true, oh oh, no matter what you do,I’d cross the world for someone like you La la la la …. Nice isn’t it?

  • General

    Dare You

    one of my fave… have a nice weekend everybody :) “Dare You” (feat. Matthew Koma) We’re a million lonely people All together on this needle in the sky Afraid of heights And your dreams were made illegal By the laws of lesser evil we call life But not tonight I dare you to love I dare you to cry I dare you to run I dare you to try I dare you to fall And lay on the ground I dare you to feel I dare you to be here now You’re an outline of a vision That you had when we were children yesterday You watch it fade Let…

  • General,  Reviews,  Technology

    Dunia (Telco) Yang BerAPI

    Tulisan ini menyambung tulisan sebelumnya yang berjudul Dunia Penuh API. Topik bahasannya adalah hubungan antara dunia Telco dengan API. Emang apa hubungannya antara Telco dan API? Gini, sudah jadi fakta bahwa bisnis telco mulai tergerus dengan adanya layanan-layanan OOT…. eh?! Maaf, maksudnya OTT (Over-The-Top). Operator sekarang dipandang semakin menjadi sekedar pipa bego (dumb pipe) -nya para penyedia layanan OTT ini. Kompetisi di dunia telco terutama di mobile industri sudah berubah. Telekomunikasi sekarang bukan lagi ngomongin ‘reliability and network scaling‘. Dulu mungkin operator berlomba-lomba menjaga kemampuan pengiriman SMSnya terutama saat lebaran hingga sekian puluhan (atau mungkin ratusan) ribu MDA/seconds. Menjaga supaya angka call drop bisa sekecil mungkin atau bahkan 0%, jangkauan…

  • General

    Dunia Penuh API

    Tadinya sih mau ngasih judul World of API, tapi kok keminggris banget yah? :p Ya wis, akhirnya pakai judul Dunia Penuh API saja, mayan juga ada kesan dikit dramatis hehehehehehe. *bletakk* OK, ok. Saya ga ngomongin kebakaran. API di sini adalah akronim dari Application Programming Interface. Apa itu API? Detilnya sih bisa dibaca di sini, tapi secara garis besar API adalah sebuah kumpulan instruksi dan standar pemrograman, protokol, data yang digunakan supaya sebuah aplikasi dapat berkomunikasi dengan aplikasi lainnya. API memungkinkan pertukaran data/informasi antar program. Misalnya saja mengambil data nilai tukar mata uang asing dari Google/situs bank untuk menghitung data-data di spreadsheet kamu yang akan kamu gunakan untuk menyusun itenerary…