Reviews

my review about tech stuff

  • General,  Reviews,  Technology

    Managing Your Contacts with Firefox OS

    Since the era of iPhone and Android, you'll rarely heard cases about "losing contacts" because your phone was lost or just stop working. There'll be no worry because you just need to get a new device, log in to your (gmail/apple id) account and voila! your contacts is restored. It's so easy compare to Nokia/Blackberry era when you have to hook up your device to computer and do the manual backup as often as you can. In this post, I will share about importing contacts from your Google account to your Firefox OS device.

  • General,  Reviews,  Technology

    A Week with Firefox OS Flame

    disclaimer: I’m still using the stock version of the o/s shipped with Flame which is 1.3.0.0-prerelease I haven’t hook the device up to my Mac and do something with either AppManager, AppMaker or anything else Following my previous post about unboxing Firefox OS Flame, it’s now time write a little review about the device. I was using the phone for the past week, not doing much actually. Mostly i used it for making couple of calls (voice and ussd), browsing, trying some apps, taking screenshots and photos. So here it is. For a very young O/S, Firefox OS has done pretty well to serve the basic, as a phone O/S.…

  • General,  Reviews,  Technology

    Unboxing Firefox OS Flame

    At MozSummit 2013, me and a fellow developer from France asked (or maybe complaint :P) at Chris Heilmann class about the difficulties on getting Firefox OS device. Sometimes simulator is not enough. You need to test your functions, your app in a real device to get the feel and to get to know that it will actually work. At that time, only Geeksphone selling Keon and Peak to open market. But they seemed to be unable to fulfil the developers’s enthusiasm to get the device. They’re just small company anyway (we’re talking about Samsung, Huawei class of manufacture :P). Meanwhile, device makers like ZTE/Alcatel only sell the device as part…

  • General,  Reviews,  Technology

    a Chromecast. Wait, is that…. FirefoxCast?

    Ada yang tahu Chromecast? Buat yang belum, Chromecast ini adalah perangkat keluaran Google untuk video streaming yang bentuknya ga lebih gede dari USB stick yang kamu punya. Harganya hanya $35, bisa diorder di Amazon atau coba tanya ke toko-toko komputer/elektronik terdekat. Lihat video dibawah ini deh. http://www.youtube.com/watch?v=cKG5HDyTW8o Sudah selesai menyimak video iklannya? Nanti bisa nyambung ke video paling bawah untuk gambaran lebih detil mengenai perangkat ini yah :) Nah, sekarang beritanya. Mozilla dikabarkan sedang membuat perangkat sejenis tapi tentu saja dengan Firefox OS sebagai sistem operasinya. Eh yang beneran nih? Ummm, proyek ini sih sebenarnya masih misterius dan belum dikonfirmasi. Cuman tweet dari Chris Heilmann 2 hari lalu sepertinya semakin…

  • General,  Reviews,  Technology

    Welcome Firefox v30

    #CariMukaKatanya :D Available for Mac, Windows and Android near you :) 10 Juni kemarin Mozilla mengumumkan versi terbaru Firefox v30. Nah, apa saja yang ditawarkan oleh browser open-source berusia 10 tahun ini di versi terbarunya? Sebenarnya ga banyak sih update yang ditawarkan, dibandingkan versi 29 yang secara tampilan dah beda banget. Terdapat tombol baru yang memudahkan kita untuk akses ke bookmark, social, dan history GStreamer 1.0 yang akan memanjakan pengguna Linux untuk dapat mengakses video H.264 via browser seperti halnya AAC dan MP3 Plugin yang tidak ada di whitelist plugin Firefox atau bukan bagian dari extension browser ga akan aktif secara otomatis. Buat para developer, background-blend-mode akan aktif by default…