Travelling

  • General,  Overseas,  Photography,  Travelling

    [Travel] Assalamualaikum Beijing

    Assalamualaikum Beijing :) Bukan bukan, ini bukan judul film yang itu kok. Saya belum nonton filmnya apalagi baca bukunya. Terakhir saya menginjakkan kaki di ibukota China ini sekitar tahun 2007-2008. Dan alhamdulillah, mengawali tahun 2015 ini saya berkesempatan berkunjung kembali ke sini. Well, bukan berkunjung sih tepatnya karena ini bagian dari urusan kantor bertemu dengan kolega dari China Unicom dan China Mobile. Saya pasti mati kutu kalo ke China. Pertama saya buta aksara, pengetahuan mengenai bahasa Mandarin juga minus (selain angka, beberapa kalimat standar percakapan dan pesan makanan di restoran fasfood, i know nothing). Walaupun saya gemar banget mempelajari sejarah kuno China. Tapi ya butuh teman ngobrol bahasa Inggris jadinya.…

  • General,  Indonesia

    [#31DaysOfDecember] 27 – Path Random

    “Nuy, what is your Path account?” “Are you serious not having Path Account?” Errr, got that question a lot from my friends. Well, I was once a Path user also. But not for long before i delete my account. It is just not for me. I think i had bit too many social media account and it made me more realize that i’m missing something big. Felt a big hollow inside, i though i’m happy but am i? I always have a thought for just spending my life in a place like one of Zen temples in Kyoto :P Anyway… My youngest brother Didik sent me this photo 2 days…

  • General,  Indonesia,  Photography

    [#31DaysOfDecember] 26 – Boxing Day

    Long before, i knew Boxing day only as a day after Christmas (which is 26 December) where English Premier League teams should play a match. After extending my reading hobby to browser around wikipedia, it turns out to be the day (in commonwealth countries) when you open your Christmas present/gifts. Since I’m a moslem, i think i will still use boxing day term as the time to watch my EPL team playing and perhaps opening my birthday gifts :P Oh, thank you so much, guys :) I’ll take the dark chocolate, you can have the other two \^_^/

  • General,  Indonesia,  Photography

    [#31DaysOfDecember] 25 – NARU Tracklist

    25 December, Happy birthday to one of my fave DJ and producers, Armin van Buuren. Ternyata kena tegor Soundcloud karena saya menggunakan lagu Gravity-nya Blasterjaxx sementara saya lom punya copyright-nya dari Spinnin’ Record. Jadi postingan dibawah termasuk mixsetnya terpaksa di-offline-kan dulu :) —– Hari ini standby NARU di kantor, 2 shift langsung. Iseng-iseng bikin mixset, tapi kayanya berantakan gini karena hanya modal mouse doang :P Tuh S2 mestinya ditaruh di kantor ajah kali yah? :D Anyway, buat rekan-rekan, teman-teman kristiani, met Natal 2015 yah :)